martinvannes.reismee.nl

Ha Long baai- Ninh Binh

Hallo iedereen,

Gelukkig nieuwjaar! Vandaag is nieuwjaarsdag in Vietnam en je merkt dat iedereen vakantie heeft. De straten zijn versierd en iedereen is vandaag met familie op weg om tempels te bezoeken en samen te eten.

Vanavond zijn wij aangekomen in Ninh Binh, een kleine 100 km onder Hanoi. Gisteren waren we vertrokken naar de Ha Long baai, een werelderfgoed gelocaliseerd aan de oostkust van Vietnam bij de golf van Tonkin. Het bestaat uit vele kalksteenrosten die uit zee omhoog rijzen. We hebben afgelopen nacht overnacht op de boot en in de afgelopen twee dagen hebben we vooral genoten van het uitzicht, gekayakt en grotten bezocht. Het weer was droog en bewolkt (wat vrij normaal is in het Noorden van Vietnam). Enige mist gaf het uitzicht wat mystieks. Na de lunch zijn we vandaag weer vertrokken naar Hanoi, hebben we daar wat gegeten en daarna zjn we verder gereist naar Ninh Binh. We willen hier een fietstour maken om de ' droge Halong baai' te zien (kalksteenrotsen op land en rijstvelden) en ook om naar het nationaal park te gaan.

We zijn nu net aangekomen in ons hotel, wat er prima ' basic' uitziet. Prijs is ongeveer 8,75 per persoon per nacht met ontbijt.Verder is alles hier eigenlijk relatief goedkoop.We gaan zo even wat informatie inwinnen over de omgeving hier. Tot snel!

Liefs x

marga

hoi, hoi, ook nog de beste wensen voor dit jaar.
Geweldig om dat twee keer te mogen vieren,
zo gaat alles wat langzamer. Het lijken me mooie
plaatjes in de natuur van de baai.
groet Marga.

Chantal

Wat leuk om mee te lezen wat jullie allemaal aan het doen zijn. Lijkt me erg indrukwekkend als ik jullie verhalen lees.

Veel plezier & geniet van alle mooie dingen!

Liefs x!