Ho Chi Minh City
Vandaag hebben we dan toch het strand en de zee achter ons gelaten. Met het vliegtuig zijn we teruggevlogen naar Ho Chi Minh stad (de grootste stad van Vietnam), waar we nog 3 nachten verblijven om dan terug te keren naar Nederland.
Het weekje op Phu Quoc was super en we hadden ons zelf nog wel langer kunnenvermaken. We zijn 3 dagen weg geweest om andere plekjes van het eiland te zien, de rest van de dagen hebben we ons op het strand vermaakt bij ons ' resort', wat aan de westkust lag. Een dag zijn we meer naar hetnoorden gereden om andere stranden te zien aan de westkust (zoals bij Ong Lang) en somsben je dan ook gewoon helemaal alleen op het strand.Een anderedag hebben we de moeite genomen om het mooiste strand van Phu Quoc te bezoeken: Bai Sao beach in het zuidoosten. Het was jammer dat we daar niet vaker heen konden! Verder hebben we geprobeerd het Nationaal Park te bezoeken, maar dat bleek niet te mogen. We zijn toen wel doorgereden op de normale weg, wat ook redelijk door de jungle ging. We zijn toen in het noorden van het eiland aangekomen en hebben daar nog op het strand gelegen bij het plaatsje Bai Thom. We waren daar in eerste instantie alleen, maar later bleek het wel bekend te zijn bij Vietnamezen. Zo kwamen er 3 jongetjes aan die eerst op hun vlot van piepschuim gingen varen, waarna ze bij ons aanmeerden om op kokosnotenjacht te gaan! Het ene jochie klom gemakkelijk in een hoge palmboom om er vervolgens kokosnoten uit te halen. Hij brak er 1 open en bood die aan ons aan om te drinken. Later kwam er een groep jongensdie van plan was om te gaanzwemmen en te zoeken naar schelpdieren. We werden hartelijk uitgenodigd om mee te doen, zodat we later samen de schelpdieren konden gaan opeten!
Na de aankomst in Ho Chi Minh City vandaag hebben we de taxi genomen naar het hotel dat in het centrum van de stad ligt. De stad is,net als Hanoi,ontzettend druk. Na het heerlijk rustige strand van Phu Quoc is het toch wel weer even wennen. De wegen zijn hier opgebouwd uit 3 banen waarvan de meest rechtse baan in gebruik is voor de motorbikes en de 2 linkerbanen voor de auto. Vervolgens rijden er toch weer auto's rechtsterwijl sommige motorbikes links op de weg opduiken. Dit was niet echt een verrassing voor ons.
Na even te zijn uitgerust in het hotel zijn we in de buurt op zoek gegaan naar de bekende markt (Ben Tanh markt). We hadden nog geen stap binnengezet of er werd alweer van alles aangeboden. Verder was het wel leuk maar erg druk. Het leek voor ons nog het meest op de markt zoals we die hadden gezien in Istanboel. Verder hebben we het even voor gezien gehouden. Even wat gegeten en straks rustig in de hotelkamer, zodat we morgen nog de highlights van Ho Chi Minh kunnen zien. Dinsdag gaan we waarschijnlijk nog naar de Chi Chu tunnels, ten oosten van Ho Chi Minh. Daar kunnen we het ondergrondse gangenstelsel zien dat de Vietcong strijders (pro communistische strijders) tijdens de Vietnamoorlog hebben gebruikt om zich te beschermen tegen aanvallen van de Amerikanen. We zullen hier in Ho Chi Minh ook nog wel het ' War Museum'bezoeken, om de historie te lezen en te zien. Gruwelijk soms, maar wel iets wat je misschien moet zien als je in Vietnam bent geweest.
Liefs x
Fen
Geniet van de laatste dagen! Zo te lezen hebben jullie nog interessante dingen in het vooruitzicht! Veel plezier en als jullie terug komen is het al een stuk mInder koud:-)
Tot snel!
Grappig dat de lokale mensen zo vriendelijk zijn. Zijn we hier natuurlijk niet op zo'n manier gewend. Wel apart dat jullie op Valentijnsdag zoiets ingrijpends hebben gezien.
Een goede reis en we zien jullie morgenochtend!